Alla programpunkter

Choreographies of the Social: Bridge Radio

Ljudinstallation

  • Konst
  • Utställning
Bild på: Foto: Bridge Radio
När
  • Tis 13/8 - 2019 10:00–22:00 Strömparterren
  • Ons 14/8 - 2019 10:00–22:00 Strömparterren
  • Tors 15/8 - 2019 10:00–22:00 Strömparterren
  • Fre 16/8 - 2019 10:00–22:00 Strömparterren
  • Lör 17/8 - 2019 10:00–22:00 Strömparterren

Bridge Radio är en installation i form av en radiopjäs som är utformad som ett science fiction-radiospel. Berättelserna i pjäsen bygger på verkliga händelser som har ägt rum i asylläger, på flygplan och i större protester som Bridge Radio och deras nätverk har deltagit i.
I arbetet med att skapa radiopjäsen har Bridge Radio samarbetat med författaren Athena Farrokhzad och regissören Saga Gärde.

OM BRIDGE RADIO
Bridge Radio presenterar ett science fiction-radiospel som producerats kollektivt av olika personer, med och utan danskt medborgarskap, kopplade till varandra genom sin erfarenhet av asylsystemet i Danmark. I deras praktik är processen med att arbeta kollektivt både ett verktyg och ett tema. Ljudinstallationen består av olika perspektiv, positioner och röster som sammanfaller i en berättelse om kamp mot utvisning. Dessa sammanvävda historier, som berättas av aktivister som arbetar inom och utan asyllägrena, äger rum inom ett imaginärt science fiction-scenario.

I sitt arbete riktar sig Bridge Radio till de rasistiska strukturerna vi upplever inom ”Fästningen Europa”. Genom att fokusera på livet i asyllägerna – den verkliga materialiseringen av ovannämnda strukturer – avslöjar de hur segregering mellan människor med och utan europeiskt medborgarskap, med och utan rättigheter och privilegier, är uppbyggt och upprätthålls. Genom verket vill de synliggöra den dagliga kampen för människor som utsätts för dessa politiker, analysera hur medier representerar motståndsbeteenden, och tänka på hur man bygger kollektiva strategier för att störa och bryta dessa förtryckande strukturer utan att centrera på vithet.

Detta är en del av: Choreographies of the social @ Stockholms Kulturfestival

Medverkande Länkar I samarbete med

Cirkus, musik, dans, häng, mat – Vad är du sugen på?