Alla programpunkter

Flamencofeber!

Dansa spanskt hela kvällen lång - prova på Sevillana och Flamenco och njut av Erik Steen Flamenco Fusion

  • Barn & Familj
  • Dans
  • Musik
  • Workshop
Bild på: Foto: Amanda Lindgren
När
  • Fre 16/8 - 2019 17:00–23:59 Dansbanan

FlamencoFredag @Kulturfestivalen 2019
Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen som tog hem priset som Årets Arrangör för sin värme, nära scenupplevelser och passion för denna konstform sprider sig nu över Karl XII torg på Kulturfestivalen!
Det utlovas en härlig eftermiddag och kväll fylld med Sevillanas, flamencoöverraskningar, tillfälle att möta lokala flamencos, en flamencomodevisning med Flamenco Closet Creations (!) och ännu mer Sevillanas.
Vi har haffat en av de mest älskade pedagogerna för just Sevillanas, Tina Wezelius, för att lära dig denna härliga dans (ja, du får möjlighet att öva HELA kvällen sen också!).

När kvällen närmar sig blir det sedan dags för flamencogitarrveteranen Erik Steen att ge dansarna tillfälle att vila fötterna en stund. Det är nämligen så att Erik Steen Flamenco Fusion firar hela 30 år! Med en spännvidd från ekvilibristisk sologitarr till hela 9 toppmusiker och dansare starka maskineriet, bjuds det på ett jubileumsfirande med nyskriven originalmusik i sann Flamenco Fusion anda. Nervkittlande stunder av improvisation möter välarrangerat tight musicerande i toppklass. Till denna konsert på Kulturfestivalen får du även en unik möjlighet att uppleva två originalmedlemmar, dansarna Maria Pröckl och Tina Wezelius på scen!

Efter konserten guidar FlamencoFredags egna Pia del Norte dig igenom grundsteg i flamencodansen, vackra handrörelser och klapprytmer, så du får allt ut av dansgolvet som avslutar kvällen.
Vi har nämligen bjudit in DJ Masaya för att hålla dansgolven varm ända till tolvslaget!
Det blir flamencoinspirerat som så småningom glider in i musik från hela världen

Medverkande Länkar I samarbete med

Hela festivalen är proppad med aktiviteter för stora och små