Alla programpunkter

Fotoutställning på planket

  • Vänner till festivalen
Bild på: Foto: Lotte Johansson
När
  • Lör 17/8 - 2019 12:00–18:00 Vänner till festivalen
  • Sön 18/8 - 2019 12:00–18:00 Vänner till festivalen

Den 17-18 augusti bjuder PLANKET STHLM åter på en offentlig bildfest som spänner över olika genrer. Närmare 300 fotografer medverkar, sex museum, gruppen för bildens bevarande och två framgångsrika fotoskolor. Invigning sker kl.12 med några av mästerfotografen Gunnar Smolianskys bilder, en av Plankets initiativtagare 1982. Det blir också ett samtal mellan övriga som var med och grundade Planket 1982 – Bror Karlsson, Rebecka Tarschys samt Irene Berggren som visar Neils Goldsteins bilder. Söndagen öppnar samma tid men med nya bilder. Bland dessa ses årets world Press Photo vinnare i två kategorier, Pieter ten Hoopen och Helene Schmitz, först ut på Fotografiska i New York.

Det hör till traditionen att fotografer från det gamla gardet kommer med sina kameror, egentillverkade och andra klenoder. Meterhöga verk av toppfotografer hör inte heller till ovanligheten.

Fakta:

Planket Sthlm började 1982 med fotografen Neil Goldsteins promenad i Vitabergsparken. Inspirerad av utomhus utställningarna i Washington Square Park, under sin uppväxt i New York. I de röda planken på Lilla Mejtens Gränd såg han potentialen. Tillsammans med Irene Berggren, Gunnar Smoliansky, Lars Hall, Bror Karlsson och Rebecka Tarschys, grundade han en tradition av utomhusutställningar som skulle komma att bli Sveriges största utomhusutställning i fotografi. PLANKET STHLM har i alla tider drivits ideellt av fotografer och bildentusiaster och leds sedan 2016 av Christer ”Fjellis” Fjellman, den yngste någonsin som gått Christer Strömholms Fotoskola.

Lör 17 aug kl. 12-18.

Sön. 18 aug. kl. 12-18.

Lilla Mejtens gränd / Malmgårdsvägen.

Fri entré!

Obs! Merparten av utställarna är nya söndagen.

Länkar I samarbete med

Cirkus, musik, dans, häng, mat – Vad är du sugen på?