Alla programpunkter

Maleek Berry

En av afrobeatsens klarast lysande stjärnor

  • Musik
Bild på:
När
  • Fre 16/8 - 2019 23:00–00:00 Gustav Adolfs torg

Född och uppvuxen i södra London blev Maleek Berry i tidig ålder påverkad av ikoniska R & B-och soulartister som Michael Jackson, Jodeci, Boyz II Men och Tevin Campbell.

Efter en familjeresa till Nigeria under 2011 blev han introducerad till Lagos blomstrande musikscen genom vännen och artisten Davido. En resa som gav honom inspirationen att såväl producera Sauce Kid’s ‘Carolina’ featuring Davido och Wande Coal’s andra album ‘WANTED’ som släpptes 2015. Maleeks stora genombrott som soloartist kom under 2015 med låten For My People” tillsammans med brittiska rapartisten Sneakbos och följdes upp med EP:n “Last Daze of Summer” som blev en enorm succé över hela världen. Den globala framgången med “Last Daze of Summer” har de senaste åren följts upp med megahitsen ”Kontrol”, “Calling” och “Pon My Mind” och samarbeten med Wizkid, Davido, Runtown, Iyanya och Burna Boy.

Maleek Berry är en av afrobeatsens klarast lysande stjärnor och det unika stoppet på Selam@Kulturfestivalen är utan tvekan en av musiksommarens stora höjdpunkter!


Detta är en del av Selam @ Stockholms kulturfestival

Cirkus, musik, dans, häng, mat – Vad är du sugen på?