Alla programpunkter

Samtal: Indisk inspiration för hållbar mat

Sunita Narain

  • Hållbarhet
  • Litteratur & Samtal
Bild på: Samtal: Indisk inspiration för hållbar mat
När
  • Fre 18/08 19.00–20.00 Studion

Vad spelar mat för roll i en hållbar utveckling – i Indien och i Sverige?

 

I samtalet om ”Indisk inspiration för hållbar mat” diskuterar Sunita Narain, miljödebattör och författare till kokboken First Food – Culture of Taste, tillsammans med Paul Svensson, kock inriktad på ekologiskt och närodlat, om matens betydelse för en hållbar utveckling. 

 

I Sunitas bok finns ett 50-tal recept som kopplar till biologisk mångfald och hur den mångfalden är kopplad till vad vi äter och hur vi mår. Frågan om matproduktion, konsumtion och hälsa, är viktiga frågor både lokalt och internationellt. I det här samtalet utbyter gästerna erfarenheter i frågan från både Sverige och Indien.

Samtalet är på engelska

Medverkande

Sunita Narain är Generaldirektör för Centre for Science and Environment i Indien.
2005 mottog CSE och Sunita Stockholm Water prize för att de uppmärksammat problemen med vattenhushållning i många fattiga regioner i världen.

Paul Svensson är en av Sveriges mest välrenommerade kockar och har bla arbetat på Bon Lloc och Fredsgatan 12. Han har skrivit flera kokböcker och är en av TV4:s kockar. Nu driver han restaurangen på Fotografiska som riktar in sig på 100% ekologiska, närodlade råvaron med 0% svinn. Restaurangen på Fotografiska fick Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken 2015 och Allt om Stockholms pris, båda som Stockholms bästa restaurang i mellanklassen.

Moderator Jan Lundqvist, scientific advsior på SIWI, Stockholm International Water Institute, specialiserad på vatten, mat, och land-användning

Länkar I samarbete med

Festivalen har ungefär 600 programpunkter i år!

Se fler program