Alla programpunkter

Space A Go Go: Open Space

Följ med på en guidad resa ut i rymden med klubb Space A Go Go och OpenSpace

  • Musik
  • Rymden
Bild på:
När
  • Lör 17/8 - 2019 22:00–23:30 Skeppsbron

Följ med på en interaktiv rymdresa på duken genom visuliseringsverktyget OpenSpace.
Vi startar på jorden och flyger en tur förbi Pluto för att sedan landa på Mars och trampa runt i den röda sanden. Du guidas genom universum av en rymdpilot från scen.

Genom forskningsprojektet och mjukvaran OpenSpace är universum nu öppet för alla besökare.
I OpenSpace har mängder av information samlats om planetbanor och planeter, simuleringsdata, rymdväder, bilder från satelliter, data om allt från robotar som landat på planeternas ytor till galaxernas och stjärnornas exakta positioner. Visualiseringen är en interaktiv projektion, vilket betyder att du flyger runt helt fritt i universum och kan se det från valfri vinkel.

Programpunkten presenteras av Fuglesang Space Center och av OpenSpace-projektet som leds av Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet.

Space A Go Go:
Med inspiration från 1960- och 70-talens rymdfeber bjuder rymdklubben Space a Go Go in till en magisk kväll på Skeppsbron. Kvällens DJs och VJs från Fly Interzone bjuder på spacerock, science fiction och krautrock med retrofuturism. Allt som en hyllning av eran då framtiden fortfarande var hypermodern.

I samarbete med

Cirkus, musik, dans, häng, mat – Vad är du sugen på?