Programsläpp: Stockholms Kulturfestival 2017

8 juni, 2017

Tablaspelaren Zakir Hussain, en av Indiens stora kulturikoner, gör sin första Sverigespelning någonsin. Dessutom indisk stand up med prisbelönte Papa CJ och sprakande Bollywoodmusikal under årets tema Indien och svenska popdrottningarna Icona Pop tar plats på stora scenen. Stockholms Kulturfestival går av stapeln 15–20 augusti. Allt med fri entré!

600 programstarter under 6 dagar. Stockholms kulturfestival fyller gator och torg med ett myller av kulturuttryck 15–20 augusti. Zakir Hussain (IN) räknas som en gigant inom världsmusiken i allmänhet och den klassiska indiska musiken i synnerhet. Den 16 augusti tar han plats tillsammans med sitt band Masters of Percussion på Gustav Adolfs torg för deras första Sverigespelning någonsin. Stora scenen samlar också världsstjärnor som Youssou N’Dour (SN) och Sveriges egna electro-popdrottningar Icona Pop.

Skeppsbron bjuder under veckan på en hel rad svenska och internationella artister så som Sara Parkmans Skog, norska stjärnskottet Farida (NO) och dansanta Barmer Boys (IN).

Norrbro har för första gången kvällsöppet under fredagen, där bland annat finska cirkuskollektivet Motosikai (FI) tar plats i gaturummet, med en överraskande, parodisk och humoristisk show.

– Årets festival kommer att innehålla mycket fest, underhållning och glädje. Vi har ett väldigt starkt program och är otroligt glada över att kunna erbjuda allt från exklusiv spelning med Andreas Mattsson på Skeppsbroscenen till lokofant-bygge på Norrbro, finsk klubb på Dansbanan och Papa CJ – Indiens största stand up-artist med utsålda föreställningar i New York, London och Sydney, säger Claes Karlsson, konstnärlig ledare för Kulturfestivalen.

– Stockholm behöver evenemang som Kulturfestivalen och vi ska satsa på just denna typ av arrangemang som har ett brett innehåll för att alla stockholmare ska få ta del av kulturlivet. I år låter vi bland annat Gustav Adolfs torg förvandlas till gatufest utifrån kvällarnas olika inriktning med indiskt, svenskt och afrikanskt för att på lördagen avsluta Kungliga Operans heldag med klubb på torget, säger Roger Mogert (S), stadsbyggnads- och kulturborgarråd.

Stockholm Kulturfestival har fri entré, pågår 15–20 augusti och erbjuder något för alla åldrar. Årets festivaltema är Indien!

Stockholms Kulturfestival 2017
Var:
 Stockholms city
När: 15–20 augusti
Hur: Fri entré!
Mer information: www.kulturfestivalen.stockholm.se
Presskontakt: Karin Schöllin, karin.schollin@smallworld.se, 0730-44 98 53

2019 års planering är i full gång