Den 30 maj blir det dansband på Järvaveckan när Kulturfestivalen och Järvaveckan går ihop och bokar dansbandsstjärnan Lucianoz.

– Förra året i augusti uppträdde Lucianoz på dansbandsscenen på Kulturfestivalen och fick hela Kungsträdgården att dansa. När han sedan berättade att han har en längtan efter att få uppträda i Järva där han växte upp kändes det självklart att han skulle bli 2024 års Kulturfestivalbokning på Järvaveckan, säger Linnea Monteiro, festivalchef för Kulturfestivalen.

Dansbandsstjärnan från Rinkeby

Lucianoz slog igenom med buller och bång på TikTok och hyllade Pernilla Wahlgren på Mello. Han beskriver sig som en glädjespridare från Järvaförorten Rinkeby och berättar att intresset för dansbandsmusik kommer från hans pappa. Med sin unika röst och personlighet har hans tolkningar av älskade dansbandslåtar och schlagers gett honom en stor följarskara och miljontals streams. Nu vill han genom sin musik förmedla kärlek till alla runtom i vårt land och se folk dansa och finna lycka till hans musik. Hans budskap till barn och unga är att följa sina drömmar och att ingenting är omöjligt. Lucianoz uppträder Järvaveckans huvudscen den 30 maj klockan 17:45.