Tips

Här äter du bäst på Kulturfestivalen

Kulturfestivalen erbjuder en mängd restauranger och foodtrucks. Oavsett var du befinner dig på festivalen kommer du att kunna hitta något gott att äta. Här är våra rekommendationer för de bästa matställena.

Gustav Adolfs torg

På Gustav Adolfs torg hittar du vår klassiska festivalrestaurang, känd för sitt breda sortiment av både mat och dryck. Här finns sittplatser där du kan njuta av en måltid och dryck, antingen innan eller efter en av konserterna på stora scenen. Restaurangen erbjuder något för alla, från lokal svensk husmanskost till internationella rätter.

Norrbro – Norrbro Marknad

Norrbro är hem till vårt största matområde, känt som Norrbro marknad. Här finns ett flertal foodtrucks som erbjuder mat och dryck från hela världen. Du kommer definitivt hitta något du tycker om här, oavsett om du är sugen på amerikanska hamburgare eller veganska alternativ.

Skeppsbron

På Skeppsbron hittar du en samling av små stånd som serverar enklare mat och dryck. Perfekt för dig som är på språng och vill ha något snabbt och gott.

Nytt för i år: Familje- och barnområdet

Nyheten för i år är foodtrucks i familje- och barnområdet. Här hittar du alla barnens favoriter, från klassisk korv med bröd till söta crepes. Föräldrar kan njuta av en kopp kaffe medan barnen äter sin favoritmat.

Oavsett om du är sugen på en fin middag, en snabb matbit eller något sött till efterrätt, har vi något som passar.

Dans-guiden för dig som inte gillar att stå still

Strömgatan: Dans- och klubbområdet

Nytt för i år är vårt dans- och klubbområde på Strömgatan! Här kan du på dagarna lära dig att svänga på höfterna på våra många olika dansworkshops och när mörkret faller kan du släppa loss på någon av våra klubbkvällar. För den som vill välja musiken själv, finns även vårt fantastiska Silent Disco där du kan dansa till dina favoritlåtar med hörlurar. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren dansare, har vi något för dig!

Gustav Adolfs torg: Caribbean fête

Gör dig redo för Caribbean fête på Gustav Adolfs torg, en karibisk inspirerad fest med DJ:s och MC:s från bl.a Stockholm och London. Dessutom kommer en världens största soca-artister, KES the Band, hela vägen från Trinidad & Tobago, och folkkära artisten Kaliffa att uppträda. Kom och dansa loss på Gustav Adolfs torg den 17 augusti – det blir en fest Stockholm sent ska glömma.

Kungsträdgården: Folkpark på kvällarna

När klockan slår 19 förvandlas familje- och barnområdet i Kungsträdgården till en livlig folkpark. Här kan du dansa till dansband med liveband varje kväll under festivalen. Ta med vänner och familj och njut av den klassiska folkparksstämningen!

Sergels torg: Söndagsdans

Årets festival bjuder även upp till dans på Sergels torg! Söndagen den 18 augusti fokuserar vi helt på dans med olika workshops och öppna klasser där inga förkunskaper behövs. Kom som du är och dansa loss med oss – alla är välkomna att delta!

Redo att svänga på höfterna och skaka loss? Vi ses på dansgolvet!

Hur du tar dig till festivalen smidigast

 

 

Kollektivtrafik

Vi rekommenderar att du använder kollektivtrafiken för att ta dig till festivalen. Både bussar och tunnelbana stannar nära festivalområdet. Planera din resa med hjälp av SLs reseplanerare.

 

Cykel

Ett miljövänligt och smidigt alternativ är att cykla. Men se till att parkera cykeln utanför festivalområdet för att undvika trängsel.

 

Bil

Om du inte vill spendera hela dagen i bilen rekommenderar vi att du lämnar bilen hemma. Parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade, så kollektivtrafik eller cykel är de bästa alternativen.

 

Vet du inte hur du ska klä dig på festivalen? Lugn, vi hjälper dig!

Att komponera den perfekta festivaloutfiten kan vara svårt. Det ska vara bekvämt men ändå snyggt, praktiskt men ändå moderiktigt. Här har vi samlat våra bästa tips:

 

Bekväma skor

Först och främst ska du ha bekväma skor: Du kommer att gå, stå och dansa mycket, så bekväma skor är ett måste. Tänk sneakers eller andra bra promenadskor.

Kläder efter väder

Den svenska sommaren kan vara oförutsägbar, så kolla prognosen innan du går hemifrån och kom ihåg att lager på lager är din bästa vän. Då kan du justera efter temperaturen och vara förberedd för alla väderlekar.

Regnkläder

Även om det är soligt på morgonen kan vädret snabbt ändras. Ta med lätta regnkläder eller en poncho, men lämna paraplyet hemma – ingen vill ha ditt paraply i ansiktet under den mysiga konserten.

Solskydd

Solglasögon och keps är alltid bra att ha med. De är praktiska i alla väder och perfekta för att dölja rufsigt festivalhår. Glöm inte solkräm för att skydda dig mot solen.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att både känna dig och se fantastisk ut på Kulturfestivalen.